24.10.2018.
 Kako je noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija

Kada je noćni život u prestonici u pitanju, priznaćete, to je nešto po čemu smo postali nadaleko poznati i zbog čega se stranci najčešće odlučuju da upišu Beograd na listu destinacija koje žele da posete. Provod u Beogradu izdvaja se od ostalih evropskih gradova po mnogo čemu, a turisti se zaklinju da se nigde nisu tako proveli i da je njihov boravak bio neprevaziđen. Verovatno ste i sami često pokušavali da svoj grad predstavite nekome u par reči, i tada kao najveće adute izdvajali aktivni beogradski noćni život, prelepe devojke i opuštenu atmosferu koja vlada.

Provod kao brend

Dobar provod je glavni razlog što se svakog leta u grad sjate brojni posetioci, te je sasvim normalna pojava da vas tokom šetnje gradom zaustave i pitaju "Where is the best nightclub in Belgrade?". Меđu njima je i sam pojam "Belgrade nightlife" zaživeo kao neka vrsta brenda, te na Instagramu ovaj hashtag broji preko 74.000 fotografija korisnika. 

Zašto izaći u Beogradu?

A evo i nekoliko razloga zbog kojih je upravo noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija: 
 
Zanimljiva mesta za izlazak

Jedan od razloga koji Beograd čine popularnom destinacijom za noćni provod je njegovo bogatstvo različitim lokalima, klubovima i diskotekama koje nećete pronaći nigde na svetu. Posebna atrakcija su splavovi na vodi, koji su doživeli takvu ekspanziju da ih sad ima bezbroj i to celom dužinom reke. Specijalizovani su za vrhunsku zabavu, koju upotpunjuje vrela atmosfera koju stvaraju egzotične plesačice sa minimalno odeće.
 
Još jedna omiljena destinacija za vrhunsku zabavu su i beogradske kafane, koje su poslednjih godina doživele potpuni procvat. Iako turisti ne znaju melodiju i reči domaćih pesama, uvek se odlično provedu zbog pozitivne energije i bezbrižne atmosfere koji ovde vladaju. 
 
Popularne cene i premalo pravila

Između ostalog, turisti se kunu u beogradski noćni život, jer im je za minimalne svote novca zagarantovano veče koje neće zaboraviti. Cene u lokalnim kafanama neuporedivo su manje nego u klubovima širom Evrope, te im za dobar provod nije potrebno pravo malo bogatstvo.
 
Posebno ih čini srećnim i što beogradski klubovi imaju prilično opuštenu politiku i ne prate konvencionalne formalnosti. Recimo, žurke u Beogradu traju duboko u noć, i nije bitno koji je dan u nedelji, uvek ćete biti u prilici da pronađete mesto za dobru zabavu. Takođe, u svim klubovima dozvoljeno je pušenje, što turisti posebno vole, jer je u ostalim metropolama to odavno strogo zabranjeno.
 
Osmesi, lepote i druženje

Naravno, za dobar provod u Beogradu zaslužne su i prelepe devojke koje se mogu porediti sa top modelima modnih pista. Posetioci prvo primete njihovu lepotu i očarani njom zaljube se i u sam grad. Po povratku u svoje rodno mesto prijateljima će naširoko prepričavati priče o čuvenim beogradskim devojkama.
 
Ipak, nisu samo devojke te koje očaraju turiste, već generalno svi meštani grada poznati po svojoj gostoprimljivosti i širokim osmesima. Ovo je naročito izraženo u noćnom provodu, kada se poneseni dobrom atmosferom turisti združe sa lokalcima, i do jutra već se mogu pohvaliti neraskidivim prijateljstvom za ceo život.
 

Preporučeni tekstovi

20.08.2019.

Blog dobrodošlice

Hvala svima što ste došli na ovaj blog i dobrodošli na sajt Infobiz.Nalazite se na servisu koji vam omogućava da...
25.10.2018.

Kompanijska proslava: Dekoracije i ketering važni za dobar utisak

Poslovanje nije samo ono što svi zamišljamo - dugi sastanci, planovi, papirologija, pa i stres. Ono zapravo sadrži i mnogo...
22.06.2018.

Za koje je sve poslove u Srbiji potrebno znanje engleskog jezika

Iako na globalnom nivou pozvananje jezika kao što je španski, nemački, kineski, japanski pa čak i...