Da li je povećanje grudi najčešći zahvati u estetskoj hirurgiji

Da li je povećanje grudi najčešći zahvati u estetskoj hirurgiji

Kada se pomene estetska hirurgija svi prvo pomisle na za zahvat povećanja grudi. Ovaj zahvat estetske hirurgije moža jeste veoma čest kod žena ali kada se uzumu u obzir sve estetske intervencije i kod muškaraca i žena dolazi se do podataka da povećanje grudi nije najčešći zahvat u estetskoj hirurgiji.

Dodatno, pojavile su se metode prirodnog povećanja grudi, kao što su razne kreme ali i jedan prirodno povećanje grudi popularanom metodom BRAVA, što dodatno smanjuje procenat učestalosti operacija grudi. Druga stvar na koju pomislimo je liposukcija, ali sve je više načina da se rešite gojaznosi tako ova operacija nije u vrhu liste najčešćih. Sada se sigurno pitate koji je to zahvat estetske hirurgije kojim se ljudi najčešće podvrgavaju. Verovali ili ne to je korekcija ušiju.

Korekcija ušiju pre povećanja grudi

Naizgled možda bezazleno, imati klempave uši može ozbiljno da naruši naš lični integritet u društvu. Klempavaost je nažalost urođena i javlja se na jednoj i na drugoj strain, gde je ušna školjka vidiljivo odmaknuta od glave. Dešava se da se pored klempavosti na ušnoj školjki pojavi još neki deformitet. Problem klepmavih ušiju je uglavnom estetske prirode, te je tako sluh potpuno očuvan.

Operacija ušiju

Operativni zahvat izvodi se u opštoj ili lokalnoj anesteziji i traje do dva sata. Praktikuje se da kada je pacijent manjeg uzrasta anestezija bude opšta, mada postoje neželjeni efekti i opasnosti opšte anestezije , kako ne bi došlo do pomeranja pacijenta tokom operacije dok se kod starijih pacienata zahvat može izvodi uz pomoć lokalne anestezije. Markerom se sa spoljašnje strane uha iscrtava model budućih savršenih ušiju. Rez koji se pravi je slabo uočljiv, jer se on izvodi na spoljašnjoj strani ušne školjke koja je okrenuta ka lobanji.

Najbitnija stvar u celom zahvatu je hrskavica jer se njen položaj menja, takođe se zateže i višak kože kako se ne bi stvarali nabori iza uha .

Oporavaka nakon operacije ušiju

Vreme provedeno u bolnici posle operacije je individualno ali se u proseku provede jedan dan u bolnici. Operacija je bezbolna i najvažnije od svega da su rezultati operacije dugotrajni.

Par nedelja nakon operacije nosi se traka preko ušiju, čiji je zadatak da uši drži pravilnom položaj. Samo nedelju dana nakon zahvata konci se vade i bolova nema. U prvim mesecima nakon operacije ne preporučuje izlaganje gužvi ili nekom naglom pomeranju ili cimanju. Takođe, izbegava se spavanje na ušima. Bitno je biti oprezan u početku, jer je hrskavica uha jako osetljiva. Cilj ove operacije je da se uši vrate od odstupanja i postigne srazmernost.

Prepourka je da se operacija ušiju vrši pre samog polaska u školu, tada su uši dovoljno razvijene i spremene za intervenciju. Takođe operisati uši u ranijem životnom dobu nosi prednosti i smanjuje se rizak za psihološke poteškoće kojoj deca mogu biti izložena. Socijalizacija dece u kolektiv kreće oko sedme godine, tada deca zbog svoje klempavosti mogu biti meta raznoraznih nemilosrdnih komentara od strane svojih vršnjaka i okoline što može ozbiljno da uzdrma samopozdanje deteta. Intervencija je bezbolna i tok oporavka je takođe bezbolan i brz.

Uradite korekciju ušiju ukoliko je to neophodno

Osobe sa klempavim ušima često bijavu predmet ismejavanja i dodeljivanja pogrbnih nadimaka gde se ozbiljno poljulja samopoštovanje u godinama kada smo najosetljiviji, pacijenti su svih uzrasta. Nakon samo mesec dana se konačno može nositi frizura kakvu smo oduvek želeli i pacijenti se "ponovo rode". Operacija ušiju je jedna od najčešćih, najlakših i najtraženijih estetskih zahvata. Brzo nakon intervencije imate uši kakve ste oduvek želeli. Period patnje i nipodištavanje kako od drugih tako i od nas samih je prošlost.

Prednosti je zasta mnogo. Ova operacija je danas postala rutina za svakog plastičnog hiruga i rezultati uspeha su visoki. Pacijenti su zadovoljni, i uživaju u svim čarima novog žviota. Minđuše i pogidnuta kosa bivaju rado viđeni ukrasi. Lakše i bez ustezanja se diše. Nadimci zbog klempavih ušiju su samo prošlost. Novo ja kakvo smo oduvek sanjali i želeli je za samo par sati naše. Gubi se sve loše, a dobija se mnogo.