25.10.2018.
Kompanijska proslava: Dekoracije i ketering važni za dobar utisak

Poslovanje nije samo ono što svi zamišljamo - dugi sastanci, planovi, papirologija, pa i stres. Ono zapravo sadrži  i mnogo lepših i opuštajućih trenutaka, u kojima možemo da sagledamo svu lepotu posla kojim se bavimo. Takođe, to su prilike u kojima se bliže povezujemo sa kolegama, upoznajemo se i van obaveza koje imamo u kancelariji, pričajući konačno o nekim neobaveznim temama. Da, govorimo o proslavama u okviru firme.

Bilo da su u pitanju godišnjice osnivanja, proslava praznika ili je povod uspešno sklopljen posao, dekoracije i ketering imaju izuzetnu ulogu. Naime, one doprinose izgledu objekta u kome slavimo, ali i samoj atmosferi. Naravno, utiču i na naša čula - dekoracija na vid, a ketering i na vid, ali i na miris i ukus. Zbog toga je potrebno posebnu pažnju posvetiti ovoj temi. Da li ćete se sami pobrinuti za ovo ili angažovati profesionalce, odluka je koja najčešće zavisi od budžeta firme, odnosno kompanije, ali i od broja zaposlenih.

Dekoracija čini prostor posebnim

Kada je reč o dekoraciji, važno je da je prilagodite događaju. Ukoliko slavite godišnjicu firme, neka bude svečana, uz podsećanje na neke od najvažnijih momenata. Birajte boje u skladu sa onom koja je vaš zaštitni znak. Ukoliko proslavljate praznike, kao što su Božić ili Nova Godina, obavezna je dekoracija prepoznatljiva za ove dane - zelenilo, grančice badnjaka, šarene kugle, svećice, a zašto da ne i ukrasne i mirisne sveće. Ukoliko slavite rođendan kolege ili ga pratite u penziju, ne zaboravite na balone.

Ukoliko slavite u okviru firme i nemate dovoljno stolova ili stolica, treba da imate na umu da ih možete iznajmiti. U ovu svrhu se najčešće koriste barski, visoki stolovi i iste takve stolice. Naravno, vi možete odabrati i one niže, za kojima će sedeti određeni broj ljudi. Na isti način možete doći i do stolnjaka, kao i prekrivača za stolice. Ova dekoracija može da bude brendirana i tako lično prilagođena vama i zaposlenima.

Ketering za sva čula

Hrana je na našim prostorima često u centru dešavanja. Naravno, kada se rade proslave ovog tipa o kome govorimo, najčešće ne računamo na klasične obroke. To su u najvećem broju slučajeva mali zalogaji, kanapei, koje možemo lako "sa nogu" da degustiramo. To mogu da budu hladna jela - sendviči, salate, slane đakonije, ali i topla, koja se takvima i održavaju, do kraja događaja. Radi se najčešće o manjim komadima mesa, kao što je roštilj, kako bi bili laki za degustaciju. Uvek je važno voditi računa da imate i posnu hranu, kao i povrće i voće na meniju. Kada je reč o slatkišima - izbor je zaista širok: od kolača, torti, do malih remek dela od krofni i pralina.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da neke ketering firme nude brendiranje hrane, u smislu mafina sa vašim logom ili zastavica na čačkalicama i slično.

Potrebno je naglasiti da dekoracije i ketering mogu da odaju savršen utisak, ali da je ipak najvažnije kako se osećaju oni koji događaju prisustvuju. Omogućite im da mogu da se opuste, da uživaju i budu rasterećeni, te sve ovo prilagodite ljudima sa kojima radite - tek tada će sve biti "pun pogodak"!

Foto: Pixabay / stempow

Preporučeni tekstovi

20.08.2019.

Blog dobrodošlice

Hvala svima što ste došli na ovaj blog i dobrodošli na sajt Infobiz.Nalazite se na servisu koji vam omogućava da...
24.10.2018.

Kako je noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija

Kada je noćni život u prestonici u pitanju, priznaćete, to je nešto po čemu smo postali nadaleko poznati i zbog...
22.06.2018.

Za koje je sve poslove u Srbiji potrebno znanje engleskog jezika

Iako na globalnom nivou pozvananje jezika kao što je španski, nemački, kineski, japanski pa čak i...