Najpopularniji auto brendovi u Srbiji u poslednje dve godine

Najpopularniji auto brendovi u Srbiji u poslednje dve godine

Prvu poziciju top 10 liste najboljih automobilskih marki na svetu trenutno drži nemački automobilski brend Mercedes. Iza njega nalaze se Tojota i BMW, ali i pored toga, po lojalnosti svojih kupaca Mercedes se našao tek na četvrtom mestu.

Za vašu informaciju, stručni tim portala karoserija.rs istraživao je koji su to najpopularniji auto brendovi u Srbiji u poslednje dve godine? Da li vozači u Srbiji prate svetske trendove ili voze neku svoju priču?

Najpopularnije auto marke i najprodavaniji auto modeli u Srbiji

Svi vrlo dobro znamo koliku popularnost kod nas uživa Mercedes, naročito diljem uže Srbije i Bosne i Hercegovine. Njegov model Golf 2, takozvana “dvica”, u našim ruralnim sredinama skoro pa da predstavlja božanstvo.

Ali, rezultati našeg istraživanja ne idu u prilog tome. Prema broju prodatih novih automobila, a na osnovu podataka MUP-a Republike Srbije, najpopularnija auto marka, koja je u Srbiji prošle godine prodala blizu 3.000 novih vozila, jeste Škoda. Verovali ili ne, najprodavaniji modeli bili su “oktavia” i “fabia”. Na drugom mestu popularnosti našao se italijanski Fiat, a na trećem Folksvagen. Slede Reno, Opel, Ford i Dačija.

Najtraženiji rezervni delovi za automobile na našem portalu

Prošle godine u Srbiji je registrovano 16% više novih vozila nego prethodne. Ali i pored toga, u Srbiji se iz razumljivih razloga i dalje kupuju i voze polovni automobili. Ali i polovne i nove automobile potrebno je redovno održavati kako bi imali što duži vek trajanja. Ako želite sigurnu i bezbednu vožnju, pokvareni ili oštećeni delovi za kola trebaju biti na vreme zamenjeni novim.

I dalje razmišljajući o najpopularnijim auto brendovima u Srbiji, vaša karoserija.rs istraživala je malo i na temu: koje auto brendove (kad su u pitanju njihovi rezervni delovi za kola) najviše pretražujete na našem portalu? Rezervni delovi za automobile kojih marki i modela su bili, u vašem slučaju, najtraženiji?

Istraživanjem smo obuhvatili proteklu godinu, a rezultati do kojih smo došli ponovo su nas iznenadili. Delovi za kola koje ste vi pretraživali samo se delimično poklapaju sa najpopularnijim auto brendovima u Srbiji. Auto delovi Opel i auto delovi Fiat bili su najtraženiji na našem online portalu, a prema modelima auto delovi Opel korse i auto delovi Fiat punta. Na trećem mestu nalaze se rezervni delovi za automobile iz grupe Folksvagen, a tek potom za Citroen i Peugeot. Nemojte da pomislite da se ove marke automobila najčešće kvare. Jednostavno se, gledajući na duži vremenski raspon od dve godine, najčešće sreću na našim ulicama.

Potražnja za ovim auto delovima bila je najveća u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Kragujevcu. Od ukupnog broja ostvarenih kupovina, 56% vas se opredelilo za kupovinu novih rezervnih auto delova. Ono što je važno uvek naglasiti je to da pri kupovini rezervnih auto delova uvek vodite računa o tome da li ih kupujete od proverenih servisera. Na našem portalu možete pretražiti spisak svih proverenih servisa i auto placeva širom Srbije. Pritom, znajte da se najpovoljniji auto delovi Opel i auto delovi Fiat nalaze upravo ovde.

Foto: Pixabay / DarkoStojanovic