Savremene ograde za balkone i terase

Savremene ograde za balkone i terase

Ograde za balkone i terase važan su deo izgleda kuće. Kao bitan arhitektonski dodatak, one vrše svoju osnovnu funkciju – svojom stabilnošću osiguravaju bezbednost ljudi i sprečavaju padove. Međutim, one svojim dizajnom pomažu i da kuća zablista punim sjajem. Stilizovane ograde za balkone ne predstavljaju kreativnost samo po pitanju oblika i dizajna, već i upotrebe materijala. Iako im je svrha, tj. funkcionalnost kao glavna karakteristika, godinama ista, stil izrade i izgleda menja se vremenom i prešao je dug put do sada.

Danas su ograde dostupne u raznim oblicima, bojama i materijalima. Među materijalima se i dalje nalazi drvo, zatim gvožđe, staklo, aluminijum i pvc. Bilo da kuća izgleda rustično ili savremeno, moderne ograde za terase su uvek one koje će upotpuniti stil kuće.

Tradicionalni materijali – drvo i gvožđe

Drvene ograde za terase mogu biti moderne iako je drvo među prvim materijalima od kojih su se ograde pravile. Prednosti drvenih ograda ostaju iste kao nekada. Kvalitetno drvo se može oblikovati na bezbroj načina i ofarbati u bilo koju boju kako bi se idealno uklopilo sa izgledom kuće. Nedostatak drvenih ograda je to što se moraju redovno farbati i lakirati kako bi se se sprečilo propadanje usled delovanja sunca, kiše i snega.

Moderne ograde za terase prave se često od kovanog gvožđa. Iskusni majstor iskovaće ogradu kakvu god poželite i dodati notu elegancije ili rustičnosti celokupnom izgledu kuće. Gvozdene ograde za balkone su otpornije i dugotrajnije od drvenih, ali se i one moraju održavati s vremena na vreme. Ono čime nećete biti raspamećeni je cena koja je daleko od pristupačne svima.

Alu i pvc stolarija za terase

Zbog svog kvaliteta, ekonomičnosti i funkcionalnosti alu stolarija, kao i pvc stolarija postale su broj jedan kad je zamena i odabir nove stolarije u pitanju. Nisu u pitanju samo alu i pvc prozori i vrata, već i mnogobrojni dodaci koji se prave od ovih materijala – komarnici, roletne, prozorske daske i okapnice.

Usavršavanjem tehnologije došlo se i do ograda za terase i balkone od ovih materijala. Aluminijumske ograde su raspoložive u raznim oblicima i bojama. Jake su, izdržljive i ekološki prihvatljive. Aluminijum je lagan i lako se postavlja čak i na teško dostupna mesta. Moderne ograde za terase prave se i od pvc-a, koji je najčešće dostupan u beloj boji, ali je izuzetno ekonomičan i zahvalan za održavanje. Ne truli, ne rđa, otporan je na sve vremenske uslove.

Izrada i montaža ograda za terase

Kada budete sigurni kakav materijal želite za svoju ogradu, bitno je da pronađete dobre majstore koji će se potruditi da vaše želje pretvore u stvarnost. Neophodno je da se uzmu tačne mere, da materijal bude kvalitetan i da se ograda ugradi na odgovarajući način. Ne sme se zaboraviti na višestruke uloge ograde pri izradi i montiranju – ograda treba da pruži zaštitu, osigura privatnost i ulepša izgled kuće ili stana.

A&T Badex je tu da svojim iskustvom i dokazanim kvalitetom rada omogući odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa ogradama i celokupnom stolarijom od aluminijuma i pvc-a. Kvalitetna alu i pvc stolarija je ono čime se ponosimo. Slobodno nas kontaktirajte. Stojimo vam na raspolaganju.