18.03.2019.
Arilje: Početak izgradnje fabrike za preradu voća

 

 

U Arilju je položen kamen temeljac za fabriku za preradu voća H&S Fruits d.o.o., koja je zajednička investicija Srbije i Mađarske. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da su prerada voća i izvoz u inostranstvo spas za poljoprivrednike u Srbiji.

U prvoj fazi će se proizvoditi kaše i voćni koncentrati, dok će se u Mađarskoj raditi dorada. Plan je da u kasnijim fazama u Arilju bude kompletna proizvodnja.

Predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković rekao je da Arilje početkom gradnje fabrike dobija mnogo i da se nada novim investicijama u tom kraju. Naveo je i da je fabrika za preradu voća važna, jer će se time rešiti deo problema vezan za preradu malina.

Nedimović: Rezultat će biti izvoz koncentrata 

Ministar Nedimović je podsetio da je inicijativa za izgradnju fabrike potekla 2016. godine, kada je održana zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske, a da je tokom protekle godine vlada tražila partnere, kompanije sa mađarske i srpske strane, koje imaju dobre rezultate i snagu da iznesu projekat.

"Rezultat će biti izvoz koncentrata koji nastaje kao proizvod prerade industrijske maline i drugog voća", naveo je Nedimović, dodajući da je Vlada Srbije u januaru odlučila da za razvoj prehrambene industrije izdvaja posebna sredstva. Srpsko-mađarska saradnja će biti nastavljena na sličnim projektima na još lokacija u Srbiji, kao što su Merošina, Bojnik, Koceljeva.

Investitori prepoznaju podršku 

Zamenik ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Levente Mađar (Magyar) podsetio je da je polaganje kamena temeljca za fabriku H&S Fruits u Arilju rezultat razgovora premijera Srbije i Mađarske i želje da se mađarska ulaganja prošire i van Vojvodine, dodajući da investitori prepoznaju podršku koju srpska vlada pruža investitorima.

Preporučene vesti

20.08.2019.

Blog dobrodošlice

Hvala svima što ste došli na ovaj blog i dobrodošli na sajt Infobiz.Nalazite se na servisu koji vam omogućava da...
25.10.2018.

Kompanijska proslava: Dekoracije i ketering važni za dobar utisak

Poslovanje nije samo ono što svi zamišljamo - dugi sastanci, planovi, papirologija, pa i stres. Ono zapravo sadrži i mnogo...
24.10.2018.

Kako je noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija

Kada je noćni život u prestonici u pitanju, priznaćete, to je nešto po čemu smo postali nadaleko poznati i zbog...