Banca Intesa podržala izložbu u Narodnom muzeju

Objavljeno:12.03.2019 ; Izvor: Banca Intesa

Banca Intesa podržala izložbu u Narodnom muzeju

Banca Intesa podržala je organizaciju izložbe "Berninijeva škola i rimski barok. Remek-dela iz Palate Kiđi u Ariči", koja je otvorena u Narodnom muzeju u Beogradu u okviru proslave 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.

Izložbu su otvorili NJ.E. Karlo Lo Kašo, ambasador Republike Italije u Srbiji, Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja Republike Srbije, Gabrijele Paće, zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa, i Bojana Borić Brešković, v.d. direktora Narodnog muzeja u Beogradu.

"Veoma smo ponosni na činjenicu da već dugi niz godina pružamo aktivni doprinos ne samo razvoju ekonomskih odnosa između naše dve zemlje, već i promociji italijanske umetnosti i kulture u Srbiji. Na ovakvu praksu nas upućuju naši italijanski koreni i posvećenost naše matične grupe Intesa Sanpaolo očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa Italije i kulturnoj razmeni sa drugim zemljama", izjavio je Gabrijele Paće.

Izložba sadrži 55 dela iz Palate Kiđi u Ariči, gradu blizu Rima i biće otvorena za sve zainteresovane posetioce do 26. maja.