03.04.2019.
Gomex podržava Petrovgrad Basketball U16 Cup

 

Peti, jubilarni međunarodni turnir u košarci za kadete "Petrovgrad Basketball U16 Cup Zrenjanin 2019" održaće se ove godine u periodu od 05. do 07. aprila u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu.

Uz učešće nacionalnih kadetskih timova Izraela, Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Rumunije i Srbije i košarkaških klubova Partizana i Petrovgrada, utakmice će, kao i prethodne četiri godine, obilovati košarkaškim uzbuđenjima i kvalitetnom igrom koju će demonstrirati dečaci uzrasta do 16 godina koji se već nalaze pred vratima seniorskih ekipa svojih timova.

Organizatori su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Zrenjaninu predstavili učesnike turnira i najavili njegov humanitarni karakter. Ovog puta, celokupan prihod od ulaznica, koje će biti na bazi dobrovoljnog priloga, ići će u svrhu podrške projektu "Sportom za bolje sutra". U pitanju je inicijativa kojom je planirano poboljšanje uslova za obrazovanje i bavljenje sportom dece i omladine koja su u stanju socijalne potrebe. Pored Grada Zrenjanina, uz projekat su stale još i Javna Ustanova "Sportski objekti", Sportski savez grada Zrenjanina, Savez za školski sport grada Zrenjanina, Centar za socijalni rad i Gradska organizacija Crvenog Krsta.

Akciju "Sportom za bolje sutra" podržali su mnogi klubovi i organizacije (Džudo klub Proleter, Tekvondo klub Zrenjanin, Zrenjaninski polumaraton, Košarkaški klubovi Proleter i Petrovgrad, Rukometni savez Srbije...). Javnosti su se obratili Tatjana Paunov u ime OSŠ "9. maj" Zrenjanin, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, Dragan Ranisavljević, direktor za opšte i finansijske poslove kompanije GOMEX, Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije, Stojan Novaković ispred KK "Petrovgrad" Zrenjanin i promoter turnira, proslavljeni košarkaš Igor Rakočević u ime Košarkaškog saveza Srbije.

Organizatori su najavili pravi "praznik košarke" tokom vikenda od 05. do 07. aprila, a neće izostati ni revijalna utakmica đaka Osnovne i srednje škole "9. maj" sa gostujućim košarkašima, uz veoma zanimljivu "trenersku kliniku" koja će ove godine biti organizovana po prvi put i na kojoj će predavanje između ostalih održati i trofejni izraelski trener Pini Geršon.

Pred Zrenjanincima će se igrati u dve takmičarske grupe od po četiri ekipe, po bod sistemu, a potom poslednjeg dana za ukupan plasman. Najbolje ekipe iz obe grupe odigraće finalnu utakmicu u nedelju, 07. aprila od 15:30h.

Više informacija o Međunarodnom košarkaškom turniru "Petrovgrad U16 Basketball Cup Zrenjanin" možete potražiti na oficijelnoj FB stranici

Preporučene vesti

20.08.2019.

Blog dobrodošlice

Hvala svima što ste došli na ovaj blog i dobrodošli na sajt Infobiz.Nalazite se na servisu koji vam omogućava da...
25.10.2018.

Kompanijska proslava: Dekoracije i ketering važni za dobar utisak

Poslovanje nije samo ono što svi zamišljamo - dugi sastanci, planovi, papirologija, pa i stres. Ono zapravo sadrži i mnogo...
24.10.2018.

Kako je noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija

Kada je noćni život u prestonici u pitanju, priznaćete, to je nešto po čemu smo postali nadaleko poznati i zbog...