27.03.2019.
Opština Apatin dobila 14,2 miliona za mere populacione politike

Opština Apatin uspešno je konkurisala na javni poziv za projekte Кabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Dobijena su sredstva u vrednosti od 14.2 miliona dinara za različite mere populacione politike, pre svega one koje se odnose na porast rađanja i unapređenje podrške porodicama sa decom.

Sredstva će, prema najavama iz Opštinske uprave, biti utrošena u infrastrukturne projekte iz ovih oblasti, kao i u pravcu poboljšanja mera koje opština Apatin već primenjuje na povećanju nataliteta.

„Radi se o poboljšanju primarne zdravstvene zaštite porodica, kao i o programima u oblasti edukacije i podrške budućim majkama. Pored toga, u planu je da u narednom periodu renoviramo i moderno opremimo sve predškolske kapacitete u opštini, onako kako je to učinjeno u Apatinu i nedavno u Prigrevici“, objašnjava Dubravka Кorać, zamenik predsednika opštine Apatin.

Izvor: 025info

Preporučene vesti

20.08.2019.

Blog dobrodošlice

Hvala svima što ste došli na ovaj blog i dobrodošli na sajt Infobiz.Nalazite se na servisu koji vam omogućava da...
25.10.2018.

Kompanijska proslava: Dekoracije i ketering važni za dobar utisak

Poslovanje nije samo ono što svi zamišljamo - dugi sastanci, planovi, papirologija, pa i stres. Ono zapravo sadrži i mnogo...
24.10.2018.

Kako je noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija

Kada je noćni život u prestonici u pitanju, priznaćete, to je nešto po čemu smo postali nadaleko poznati i zbog...