23.04.2019.
Eurobank i EBRD potpisale ugovor

 

Eurobank i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su danas bilateralni ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od 20 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji.

Eurobank će ova sredstva odobravati malim i srednjim preduzećima za investicije kako u trajna obrtna sredstva, tako i u stalnu imovinu, a radi daljeg rasta i razvoja na lokalnom i međunarodnom tržištu. Ugovor su potpisali predsednik Izvršnog odbora Eurobanke, Slavica Pavlović, i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za finansijske institucije u regionu Zapadnog Balkana, Belorusije, Moldavije i Ukrajine, Henri Rasel (Henry Russell).

”Ova kreditna linija će omogućiti ravnomerniji plasman po regionima Srbije direktnom alokacijom određenih iznosa na područja izvan Beograda sa ciljem da se podrži rast i razvoj malih i srednjih preduzeća u celoj zemlji”, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik IO Eurobanke. Malim i srednjim preduzećima sredstva iz kredita biće dugoročno stavljena na raspolaganje za nove projekte koji su planirani u narednom periodu u vrednosti do 2 miliona evra po projektu.

Henri Rasel, direktor EBRD za finansijske institucije u regionu Zapadnog Balkana, Belorusije, Moldavije i Ukrajine rekao je: “Izuzetno nam je drago što ćemo ovom kreditnom linijom sa Eurobankom proširiti mogućnosti finansiranja za mala i srednja preduzeća u Srbiji. Eurobank je naš dugogodišnji partner i članica EBRD Programa za podsticanje trgovine još 2011. godine i zadovoljstvo nam je što na ovaj način jačamo tu saradnju.“

Eurobank kontinuirano ulaže u finansiranje sektora malih i srednjih preduzeća, a samo u poslednje 4 godine plasirala je više od 650 miliona evra u ovaj segment srpske privrede. Potpisivanjem ugovora sa jednom od vodećih međunarodnih institucija, kao što je EBRD, Eurobank potvrđuje strateški fokus usmeren na dugoročnu podršku privredi.

Preporučene vesti

20.08.2019.

Blog dobrodošlice

Hvala svima što ste došli na ovaj blog i dobrodošli na sajt Infobiz.Nalazite se na servisu koji vam omogućava da...
25.10.2018.

Kompanijska proslava: Dekoracije i ketering važni za dobar utisak

Poslovanje nije samo ono što svi zamišljamo - dugi sastanci, planovi, papirologija, pa i stres. Ono zapravo sadrži i mnogo...
24.10.2018.

Kako je noćni život Beograda postao glavna turistička atrakcija

Kada je noćni život u prestonici u pitanju, priznaćete, to je nešto po čemu smo postali nadaleko poznati i zbog...