Mali: Penzioneri od sutra dobijaju uvećane penzije

Objavljeno:09.11.2018

Mali: Penzioneri od sutra dobijaju uvećane penzije

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je Dnevni centar i klub za druženje najstarijih sugrađana „Radana Pupić“ sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem. 

„Želim da vam se zahvalim na onome što ste uradili za našu zemlju u proteklom periodu. Češoktobar uvećani su od 5 do 13 odsto, a penzije su nikad veće u Srbiji. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da nastavljamo da rastemo, a rastemo iz godine u godinu, tako će i penzije biti sve veće i veće“, rekao je Mali. 
 
Ministar Mali istakao je da će koliko već sutra svi penzioneri u Srbiji dobiti uvećane penzije. 
 
„Stabilizovali smo naše finansije, kao što smo to uradili i u gradu Beogradu. Ovo je rezultat vašeg rada, vašeg odricanja, rezultat svih nas“, rekao je ministar.
 
Obraćajući se najstarijim sugrađanima, ministar Mali podsetio je da je Srbija bila na ivici bankrota, a da je sada situacija potpuno drugačija. 
 
Osim što je Srbija sve lepša i bolja i ima bolju perspektivu, i naša deca imaju bolju budućnost, naveo je ministar. 
 
„Oni sada više ne razmišljaju da odu u Novi Zeland, Kanadu, Ameriku da ostvaruju svoje snove, oni razmišljaju da ostanu ovde i da svoje snove ostvare u Srbiji, što je prevashodno vaša zasluga“, rekao je Mali.
 
Mali je naveo da je i Dnevni centar „Radana Pupić“ rezultat zajedničkog rada u prethodnom periodu. 
 
„Kada saberem sve klubove koje smo rekonstruisali i neke nove koje smo otvorili, Sajam trećeg doba koji smo zajedno započeli, to je pravi način kako se pokazuje kako grad i naša zemlja mogu da se promene“, istakao je Mali.
 
Ministar Đorđević kaže da će kao resorni ministar insistirati da penzije rastu.
 
„To smo obećali. Penzije treba da budu veće. Vi zaslužujete mnogo bolji standard, mi ćemo se truditi da radimo još bolje i jače i da još više razvijamo Srbiju, koja će svim građanima pružiti bolji standard“, rekao je Đorđević. 
 
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je podsetio da je Dnevni centar „Radana Pupić“ otvoren pre tri meseca i da se prostire na 300 kvadrata, u kome se obavljaju različite aktivnosti, a napravljena je i fitnes i kompjuterska sala. 
 
Radojičić kaže da je u prethodne tri godine otvoreno devet centara za ljude trećeg doba, kao i da će u budućnosti nastojati da poboljša kvalitet života i unapredi zdravstvenu zaštitu, posebno najstarijih.
 
Foto: Pixabay / stevepb